Winkelwagen
Kiyoh
Klanten geven ons een Beoordelingen Alle beoordelingen Deel uw ervaring
8.8

Hoe leg ik een fundament voor mijn blokhut of tuinhuis?

Het plaatsen van een bouwwerk UITSLUITEND op een fundament dat 100% vlak en waterpas is! Een geschikt fundament is bijvoorbeeld: een plateau van klinkers, tegels of gestort beton.

Tip: Bij het leggen van de fundering dient u rekening te houden met de verplichte erf afscheiding en u moet altijd meten vanaf het overstek dak vanwege de afwatering. Het is bovendien handig om rondom het tuinhuis loop/werkruimte te laten voor het (her)schilderen.


Betegeld fundament: Als u kiest voor een betegeld/beklinkerd fundament, dient u rekening te houden met een aantal zaken: bouwplaats ten minste 20 cm. uitgraven, bouwplaats opvullen met hoogzand/geel zand, aftrillen met een trilmachine, het tegelplateau moet tenminste 5 cm. boven het maaiveld uitsteken zodat u geen problemen met inwateren krijgt, maak het tegelplateau nooit groter dan het tuinhuis, omdat anders het water onder de onderrand door gaat lopen.


Ondeugdelijk fundament: In geval van een ondeugdelijk fundament dient u nooit en te nimmer tot bouwen over te gaan.
Dit leidt onherroepelijk tot onnodige ‘vervelende’ problemen, zoals bijvoorbeeld het kieren van wanden, het niet goed sluiten van ramen en deuren en zelfs lekkage! Klachten veroorzaakt door een niet deugdelijk fundament (gelegd door uzelf of door derden) vallen nooit onder onze garantie en verantwoordelijkheid.