• Snelle levering
  • Specialist in maatwerk
  • Een ruim assortiment
  • Uitstekende klantenservice
Kiyoh
8.8
Menu
Winkelwagen
Geen producten gevonden voor deze selectie.


onderdeel van FraVin
1e aankoop korting
Specialist in maatwerk
Een ruim assortiment
Veel inspiratie in onze uitgebreide showroom

Blokhut bouwen

Deblokhut.nl levert al jaren vele blokhutten in allerlei soorten met maten, maar hoe gaat bouwen van een blokhut in zijn werk?

Het fundament.

Voor het bouwen van een goedkope blokhut of niet men begint altijd bij het begin en dat is het fundament. Het fundament van een dergelijke constructie moet voldoen aan de volgende voorwaarden. Het moet waterpas zijn, stabiel en net iets boven het maaiveld. Meestal kiest men meestal voor een plateau van grote tegels met beton banden er om heen die zorgen voor extra stabiliteit aan de zijkanten.

Dit is geschikt voor de gemiddelde blokhut. Plaatst u een grote houten garage of recreatie woning dan kunt uw fundament beter bouwen op een fundament van betonplaten of van gestort beton. Dit wordt meestal gedaan door een plaatselijke hovenier, grondwerker of aannemer.

Het grote voordeel hiervan is dat dit meteen als vloer of als fundament voor een houtenvloer kan dienen. Om te voorkomen dat er afwatering op uw fundament plaats vindt, doet u er goed aan om de vloer iets boven het maaiveld te plaatsen.

Het blokhut bouwen kan beginnen!

Bij het blokhut kopen raden wij u aan afwateringsprofielen mee te bestellen deze zorgen ervoor dat water van de wanden wordt afgevoerd en niet omhoog in de wanden trekt. Volg bij het bouwen altijd de handleiding omdat merken onderling kunnen verschillen.

Na het plaatsen van de afwateringsprofielen kunt u beginnen het opbouwen, hier heeft u een aantal basis gereedschappen nodig zoals een, Rubber hamer, gewone hamer, breekmes, schroefmachine, houtzaag en een ijzerzaag. Met deze gereedschappen komt u een heel eind.

Bij het stapelen heeft u geen spijkers of schroeven nodig, de wanden moeten altijd vrij kunnen werken t.o.v. elkaar. Zij sluiten mekaar op en mogen niet aan elkaar worden bevestigd. Bij het blokhut bouwen worden vloeren, daken en shingles over het algemeen gespijkerd en ramen en deuren worden geschroefd. Bij ramen en deuren alleen in de kozijnen schroeven nooit in het hout van de wanden. Dit is een van de meest gemaakte fouten en zorgt ervoor dat de wanden niet kunnen werken met alle gevolgen van dien. Wilt u zelf uw blokhut bouwen volg dan altijd de handleiding ook als u al meerder blokhutten heeft gebouwd.

Het blokhut bouwen uitbesteden?

Veel aspirant blokhut bezitters zien het zelf bouwen van een blokhut niet zitten of missen gewoon de tijd. Dan heeft deblokhut.nl hiervoor natuurlijk ook een oplossing, wij beschikken namelijk over professionele montage teams die u deze zorg graag uit handen neemt. Zij bouwen de blokhut voor u op inclusief opties. Het fundament bouwen wij niet maar wij lever hiervoor wel de juiste gegevens aan zoals de fundamentstekening en de montage voorwaarden.

Heeft u vragen over het blokhut bouwen bel of mail ons we helpen u graag verder!

© 2024 De Blokhut | Alle rechten voorbehouden

Design & Ontwikkeling: DIMA.