• Snelle levering
  • Specialist in maatwerk
  • Een ruim assortiment
  • Uitstekende klantenservice
Kiyoh
8.8
Menu
Winkelwagen

Blokhut geïmpregneerd

Een geïmpregneerde blokhut biedt weerstand tegen weersomstandigheden, vocht, schimmel en insecten. Het behandelde hout wordt onderdruk geïmpregneerd met een beschermingsmiddel die de duurzaamheid van uw blokhut aanzienlijk verbeterd, waardoor hij wel 3 tot 5 keer langer mee gaat! Bovendien krijgt de blokhut een behandelde kleur, zoals groen of bruin afhankelijk van het merk.


11 producten

per pagina

11 producten

per pagina


onderdeel van FraVin
1e aankoop korting
Specialist in maatwerk
Een ruim assortiment
Veel inspiratie in onze uitgebreide showroom

Al onze blokhutten en tuinhuisjes kunt u zelf handmatig impregneren. Echter bieden wij op deze pagina ook een groot selectie reeds geïmpregneerde blokhutten. Geïmpregneerde blokhutten hebben doorgaans een korte levertijd en zijn voordelig geprijsd.


Hogedruk geïmpregneerde blokhutten

Bij het impregneren van blokhutten onder hoge druk wordt het houtwerk in een grote cilinder, ofwel een ketel gestopt. Deze ketel sluit de deuren, en dan wordt de ketel vacuüm getrokken. De lucht gaat op deze manier uit het hout. Zodra het vacuüm is bereikt wordt het impregneermiddel in het hout geperst. Het impregneermiddel is meestal groen, maar dit kan ook andere kleuren zijn, zoals bruin afhankelijk van het merk. De druk wordt hierna weer minder. Deze druk wordt dan nog een keer opgevoerd, zodat het overtollige impregneermiddel in het hout gaat, en ook uit de ketel gaat.

Het impregneermiddel wordt tijdens het hogedruk impregneren gebonden aan de houtcellen van het hout van de blokhut. Dit wordt fixatie genoemd. Deze methode van impregneren, het hogedruk impregneren is verreweg de beste methode. Deblokhut.nl biedt deze vorm van impregneren aan bij alle blokhutten en tuinhuisjes en kan hierbij ook het officiële KOMO-keur certificaat meegeven.

Als uw blokhut op deze manier geïmpregneerd wordt hoeft u verder het hout niet af te werken met perkoleum of beits. Wilt u toch een andere kleur? Dat is met onze Koopmans Perkoleum geen probleem. Heeft u vragen over deze behandeling, of wilt u advies? Neem contact met ons op.

 

Dompelimpregneren van uw blokhut

Het dompelimpregneren of ook wel sproei impregneren is bedoeld om de levensduur van uw blokhut aanzienlijk te verlengen. Dompelimpregneren is een voorbehandelen van uw blokhut. Bij dompelimpregneren wordt het bespoten van alle zijden met impregneer middel waarbij men vaak kan kiezen uit verschillende kleuren zoals groen, bruin, wit antraciet, wit merk afhankelijk.

Het grote voordeel van dompel impregneren is dat al uw hout al een keer rondom behandeld is, en u dus na levering direct kunt beginnen met de montage van de blokhut. Als de montage voltooid is, hoeft u alleen maar de behandelde delen te schilderen Meestal is het niet eens nodig om de binnenkant van de berging te behandelen, omdat deze delen niet in aanraking komen met zonlicht of neerslag.

© 2024 De Blokhut | Alle rechten voorbehouden

Design & Ontwikkeling: DIMA.