Winkelwagen
Kiyoh
Klanten geven ons een Beoordelingen Alle beoordelingen Deel uw ervaring
8.8

Tips, Problemen en Oplossingen


Zorg voor voldoende ventilatie in de blokhut.

Lees meer

Een deel van de verpakkingsfolie kunt u gebruiken als vochtwerende scheidingslaag tussen fundering en de blokhut.

Lees meer

Maak kunststofruiten met zeepmiddel schoon, nooit met een schuurmiddel.

Lees meer

Smeer het slot één maal per jaar met grafietpoeder.

Lees meer

Hout leeft en past zich aan bij wisselende weersomstandigheden . In sommige gebieden gebeurt dit extreem . Het kan voorkomen dat bij extreem droog weer ruimtes ontstaan tussen enkele wandbalken. U dient als volgt te handelen:
Stap 1: Verwijder aan de binnenkant van de deur de bovenste lijst van het kozijn om na te gaan of de bovenliggende wandbalk op het kozijn van de deur steunt. Indien dit het geval is, dan dient u de stappen 2, 3, 4, en 5 te volgen. Indien dit niet het geval is dan dient u contact op te nemen met Outdoor Life Group Nederland B.V. of uw dealer.
Stap 2: Om een kier te kunnen verwijderen, schroeft u aan de binnenkant de afdeklijsten van het deurkozijn af en verwijdert u de deur en het kozijn.
Stap 3: U maakt de deuropening met behulp van een zaag aan de bovenzijde ...x...cm groter (afhankelijk van de grootte van de kier, maar maximaal 1 cm).
Stap 4: Indien de kier nu nog aanwezig is, slaat u met een hamer lichtjes op het dak boven de hoekverbinding (gebruik een rubber hamer) totdat de wandbalken weer in de oorspronkelijke toestand geplaatst zijn.
Stap 5: Deur en raam weer inbouwen.

Lees meer

Mogelijkerwijs kunnen messing en groef tijdens het transport gedeeltelijk beschadigd zijn. Zolang bij montage de dekking tussen messing en groef gewaarborgd is kan dit geen reden zijn voor een reclamatie. Een lichte beschadiging van messing en groef heeft geen invloed op de stabiliteit van het huis.

Lees meer

Het dakhout moet met 2 spijkers per bevestigingspunt (zijwand en dakgording) worden bevestigd. Indien er slechts 1 maal per bevestigingspunt genageld wordt, kan het dakhout schuin naar boven gaan staan.

Lees meer

Vergunningen


Dit is afhankelijk van o.a. de afmetingen en hoogte van het tuinhuis, er mag maximaal 30m2 vergunningsvrij worden gebouwd mits het een nokhoogte onder de 300cm.
Belangrijk is waar u het tuinhuis of blokhut wilt gaan plaatsen, de regel geldt dat alles wat grenst aan openbaar toegankelijk gebied zoals de voorkant en zijkant van uw woning, niet zonder omgevingsvergunning mag gebouwd worden.
Landelijk zijn er de volgende voorwaarden om vergunningsvrij te kunnen bouwen:

-         De blokhut of tuinhuis wordt geplaatst bij een bestaande woning.

-         Nokhoogte van het tuinhuis/blokhut maximaal 300cm.

-         Er mag maximaal 30m2 vergunningsvrij worden bebouwd.

-         De afstand tussen het bouwwerk en het openbaar toegankelijk gebied is minimaal 1 meter.

Het beste kunt u bij de plaatselijke gemeente informeren over de voorwaarden voor het vergunningsvrij plaatsen van uw berging.
Voor het aanvragen van een vergunning heeft u sowieso een bouwtekening nodig van het tuinhuis.

Lees meer

Behandeld hout


Om hout mooi te houden moet het eigenlijk altijd worden geïmpregneerd / geschilderd. Impregneren is een schimmel- en insectwerende behandeling. Geïmpregneerd hout is duurzaam en gaat 3 tot 5 keer langer mee. 

Bij uw aankoop heeft u de keuze uit de volgende mogelijkheden:

Lees meer

Onderhoud


Hout is een natuurproduct met een natuurlijke uitstraling en deze eigenschap maakt het hout tot een uniek product. Eigenschappen als grovere of fijnere nerven, kleurschakeringen, kleurveranderingen en vergroeiingen vinden hun oorsprong in de groei van bomen. Deze eigenschappen horen bij hout en kunnen dus niet als een defect worden beschouwd, ze geven hout een bepaalde sfeer. Om het hout te beschermen moet u het schilderen met een goede vochtregulerende verf.

De verf
Het zorgvuldig schilderen van uw tuinhuis bepaalt in grote mate de levensduur van uw tuinhuis. Gebruik daarom altijd een verf die vochtregulerend is. Ook moet de verf voldoende uv-bescherming bieden, gebruik nooit lak of blanke beits aan de buitenkant. Ook de delen waar u na montage niet meer bij kunt, zoals de binnenkant van de staanders, de infrezingen, groeven en de veren goed schilderen met impregnant. Als u namelijk het bouwwerk behandelt na plaatsing, zal de impregnant niet alle hoeken meenemen, waar wel (regen)water kan komen. (behandel de verbindingen nooit met beits, ivm pasvorm). Na de montage behandelt u de binnen- en buitenkant van het tuinhuisje met impregnant. Daarna kunt u de eerste laag verfbeits, verdund met 15% terpentine, aanbrengen, zodat het hout de verf goed opneemt. Hierna brengt u op de buitenkant nog twee lagen aan. Voor de binnenkant is 1x behandelen met impregnant in principe voldoende maar u kunt het ook nog behandelen met verfbeits. Het is van essentieel belang voor de levensduur van uw bouwwerk dat u ieder jaar het bouwwerk/schilderwerk controleert, evt. scheuren / openstaande delen opvullen en opnieuw behandelen. De levensduur van uw bouwwerk valt of staat met het onderhoud.

Deuren en ramen
Let er op dat u de ramen en deuren van de binnen- en buitenkant goed in de verfbeits zet. Zeer belangrijk zijn de opdekkanten (de kopse kanten oftewel onder- boven- en zijkanten). Zorg er altijd voor dat er nergens vocht kan binnendringen (houtwerk / kitwerk). Controleer jaarlijks het schilderwerk en het hout op scheuren/openstaande delen en vul dit met houtvuller en behandel het vervolgens. Controleer ook het kitwerk op evt. openingen waar vocht achter kan komen.

Heeft u uw tuinhuis/blokhut laten dompelen door Lugarde dan is voorbehandelen met impregnant overbodig en hoeft u het tuinhuis pas tussen 6 maanden en één jaar te schilderen ( voor locaties aan of nabij de zee kan dit al eerder nodig zijn) Voor meer informatie over onderhoud zie ook onze brochure.

Als u het tuinhuis/blokhut een volledige 3-laags behandeling heeft gegeven en mits op zorgvuldige wijze gedaan dan hoeft u voorlopig niet weer te schilderen. In de regel zullen de transparante verven van Lugarde ongeveer 2 á 3 jaar meegaan, de dekkende verven 3 á 4 jaar. De levensduur van een laag verf blijft te allen tijde afhankelijk van regio, weer en plaats in de tuin.

Lees meer

- Voor de opbouw van de blokhut behandelt u de groef en messing van de wanddelen, alsmede de vloer- en dak delen met vochtregulerende UV-bestendige beits. Dezelfde beits kunt u gebruiken als houtbescherming voor behandeling van de hele blokhut na het opbouwen. Door deze behandeling regelmatig te herhalen, wordt de levensduur van uw blokhut aanzienlijk verlengd.
- De binnenkant van de blokhut en de deur behandelt u, afhankelijk van lokale omstandigheden, het beste minstens elke drie jaar met vochtregulerende beits. Voor verfadvies kunt u zich tot uw leverancier wenden. Hout is een natuurproduct dat leeft en dat betekent dat elk stuk hout een andere structuur en tekening heeft. Het is normaal dat in hout afwijkingen voorkomen, dit geeft hout echter z’n natuurlijke charme.

Lees meer

Betaling


Alle prijzen die vermeld staan in onze webshop zijn inclusief BTW.

Lees meer

U kunt bij het afrekenen kiezen uit 3 mogelijkheden. 
1. Betaling via iDEAL. (Bij betaling via iDEAL heeft u de snelste levertijd omdat het bedrag direct aan ons wordt overgeschreven)
2. Betaling vooruit via bankoverschrijven 
3. Rembours. U betaalt aan de chauffeur. Dit heeft een meerprijs van € 25,- en wij vragen een paar extra dagen om de producten te kunnen uitleveren.

Lees meer

Levering


Ja, wij leveren door heel Nederland. Indien wij moeten leveren op de Nederlandse eilanden komt er een toeslag bij. 

Lees meer

De vrachtwagen is 18 meter lang. Indien de chauffeur niet op de plek kan komen omdat de wegen te smal zijn zal de chauffeur de bestrating op een plek neerzetten zo dicht als mogelijk bij locatie. Indien u hier niet mee akkoord gaat zullen wij de producten retour nemen en de transportkosten heen- en terug aan u door berekenen. 

Lees meer
De transportkosten zijn 69 euro. Indien het gewicht minder is dan 2000 kg komt er 35 euro toeslag bij.  Lees meer

De maximale levertijd zal per artikel verschillen, wij verzoeken u met klem hierover ons te informeren, daar het vanwege de variatie hierin niet mogelijk is dit aan te geven. Kan door omstandigheden niet binnen de overeengekomen levertijd geleverd worden zal FraVin International u hier tijdig van op de hoogte brengen. Op dat moment kunt U de overeenkomst ontbinden of een nieuwe levertijd overeenkomen. Uiteraard proberen wij zo kort mogelijke levertijden te hanteren. FraVin International is niet aansprakelijk, en kan nooit aansprakelijk worden gesteld, voor kosten voortkomend uit het feit dat bestelde goederen niet op de gewenste / aangegeven leverdatum geleverd kunnen worden.

Lees meer

Voordat u de vrachtbrief van de vervoerder ondertekent, dient u het volgende te controleren:
1. Komen de aangeleverde goederen overeen met de gegevens op uw bestelling?
2. Is het bouwpakket aan de buitenkant onbeschadigd?

Indien aan het bovenstaande niet is voldaan, dient u dit te vermelden op de vrachtbrief en deze opmerkingen te laten accorderen door de vervoerder, voordat u de vrachtbrief ondertekent.

Lees meer

In uw pakket is een stuklijst bijgevoegd met daarop alle onderdelen die in de verpakking moeten zitten. Controleer voor u begint met het opbouwen of het pakket compleet is. 

Lees meer

Garantie 5 jaar op constructie- en materiaalfouten, exclusief hang- en sluitwerk. Van de garantie uitgesloten zijn gebreken die het gevolg zijn van:
- een ondeugdelijke fundering
- niet opbouwen als aangegeven in deze opbouwbeschrijving
- schimmelvorming en houtrot als gevolg van onvoldoende of onjuist onderhoud of een onjuist verfsysteem
- foute, niet vakkundige gelegde of onvoldoende dakbedekking
- het vastschroeven of spijkeren van onder elkaar gelegen wandbalken, raam- of deurkozijnen
- schade ten gevolge van niet vakkundig aan-, in- en/of ombouwen
- een ontbrekende en/of verkeerd bevestigde dakverankering
- natuurrampen of andere gewelddadig inwerkingen
- windsnelheden van meer dan 7 Beaufort.


NB
- Uw ramen en deuren worden niet standaard met echt glas geleverd. Mocht dit incidenteel wel voorkomen, en is er glasbreuk ontstaan, dan kan dit op grond van de leveromvang niet geclaimd worden.
- Uw tuinhuis moet stormvast verankerd worden
- Uw tuinhuis is niet standaard verzekerd. Indien gewenst kunt u uw tuinhuis verzekeren tegen beschadigingen van buitenaf, zoals vandalisme en stormschade. Informeer bij uw verzekeringsagent naar de mogelijkheden.
- Voor eventueel bijgeleverde accessoires zoals terras, bloembakken, luiken en aanbouw is een opbouwinstructie bijgevoegd.

Lees meer

Montage


Het plaatsen van een bouwwerk UITSLUITEND op een fundament dat 100% vlak en waterpas is! Een geschikt fundament is bijvoorbeeld: een plateau van klinkers, tegels of gestort beton.

Tip: Bij het leggen van de fundering dient u rekening te houden met de verplichte erf afscheiding en u moet altijd meten vanaf het overstek dak vanwege de afwatering. Het is bovendien handig om rondom het tuinhuis loop/werkruimte te laten voor het (her)schilderen.


Betegeld fundament: Als u kiest voor een betegeld/beklinkerd fundament, dient u rekening te houden met een aantal zaken: bouwplaats ten minste 20 cm. uitgraven, bouwplaats opvullen met hoogzand/geel zand, aftrillen met een trilmachine, het tegelplateau moet tenminste 5 cm. boven het maaiveld uitsteken zodat u geen problemen met inwateren krijgt, maak het tegelplateau nooit groter dan het tuinhuis, omdat anders het water onder de onderrand door gaat lopen.


Ondeugdelijk fundament: In geval van een ondeugdelijk fundament dient u nooit en te nimmer tot bouwen over te gaan.
Dit leidt onherroepelijk tot onnodige ‘vervelende’ problemen, zoals bijvoorbeeld het kieren van wanden, het niet goed sluiten van ramen en deuren en zelfs lekkage! Klachten veroorzaakt door een niet deugdelijk fundament (gelegd door uzelf of door derden) vallen nooit onder onze garantie en verantwoordelijkheid.

Lees meer

- kwasten die zijn vastgegroeid in het hout
- uitvallende kwasten met een doorsnede van maximaal 4 cm
- schaafrestanten, boomschors op achterkant van dak en vloerhout, op voorwaarde dat de zichtzijde gesloten verwerkt kan worden.
- verkleuringen (deze tasten de levensduur niet aan)
- scheuren die de constructie niet aantasten
- harsplekken
- vervormingen en krommingen van het hout
- vingerlas verbindingen in wandbalken als ook eventueel deuren en ramen.
- lichte beschadigingen van mes en groef
- kromming van deur- en/of raamblad
- ruwheid van houten oppervlakten

Lees meer