• Snelle levering
  • Specialist in maatwerk
  • Een ruim assortiment
  • Uitstekende klantenservice
Kiyoh
8.8
Menu
Winkelwagen

Douglas tuinhuis of overkapping

Waarom kiezen voor een Douglas overkapping of tuinhuisje? Douglas hout heeft een aantal voordelen die het tot een aantrekkelijke keuze maken voor verschillende toepassingen. Allereerst staat het bekend om zijn lange levensduur, geclassificeerd als duurzaamheidsklasse 3, wat betekent dat het behoorlijk goed bestand is tegen rot en verval. Bovendien heeft het een warme uitstraling en een hoog percentage kernhout, wat bijdraagt aan zijn robuuste karakter. Na droging wordt Douglas hout ook steeds harder, wat betekent dat het in het begin gemakkelijk te bewerken is en later sterker en harder wordt.


Geen producten gevonden voor deze selectie.


onderdeel van FraVin
1e aankoop korting
Specialist in maatwerk
Een ruim assortiment
Veel inspiratie in onze uitgebreide showroom

Eigenschappen van uw Douglas tuinhuis en overkapping 

Onbehandeld overkapping of tuinhuis van Douglas hout krijgt na verloop van tijd een mooie blauwgrijze tint, maar voor wie de vergrijzing wil voorkomen, is behandeling met speciale Douglas olie een goede optie. Deze behandeling kan worden verkregen in iedere bouwmarkt.

Het natuurlijke karakter van Douglas hout wordt verder gekenmerkt door een grove structuur en de mogelijke aanwezigheid van kopscheuren, droogtescheuren, noesten en uitvallende kwasten. Deze eigenschappen dragen bij aan de charme en authenticiteit van het hout.

Een solide fundament is essentieel voor het plaatsen van een overkapping of tuinhuis, omdat dit verzakkingen voorkomt en de levensduur van de constructie verlengt. Verder moet de overkapping of tuinhuis stevig verankerd worden aan dit fundament, dat idealiter vlak en waterpas is. Verschillende opties voor funderingsmaterialen worden aanbevolen, waaronder betonvloeren, straatwerk, vlonderconstructies op palen, betonpoeren of schroeffunderingen in combinatie met opsluitbanden.

Voor een optimale afwerking van het dak van de Douglas overkapping of tuinhuis wordt het aanbevolen om gelijktijdig met de constructie het bijbehorende EPDM pakket aan te schaffen. Dit pakket bevat op maat gesneden hoogwaardig EPDM rubberfolie, benodigde lijm, kit en een dakdoorvoer. De afwatering van het dak kan worden geregeld via de dakdoorvoer, waarbij het regenwater naar wens kan worden afgevoerd, bijvoorbeeld naar een wateropvangsysteem, regenton of rechtstreeks in de grond.

© 2024 De Blokhut | Alle rechten voorbehouden

Design & Ontwikkeling: DIMA.